Loslaten, hoe doe je dat?

Ben jij je al bewust wat je vasthoudt en wat je misschien wel los mag laten. Soms zijn we ons niet eens bewust van wat we met ons meedragen. Je merkt wel dat je moe bent, tegen dezelfde problemen aanloopt en je voelt zo'n onrust in jezelf. Dit zijn tekenen dat je even de tijd voor jezelf mag gaan nemen en bewust mag gaan voelen.

De volgende vragen kan je jezelf dan afvragen:

 • Wat is het wat mij innerlijk zo onrustig maakt?

 • Ben ik bang voor emoties?

 • Waar wil ik nu graag de controle over hebben?

Daarna kan je verder gaan met de volgende vragen:

 • Is het werkelijk waar wat ik voel of denk?

 • Als ik emoties voel, wat zit er dan voor een gedachte/gevoel achter?

 • Kan ik er daadwerkelijk wat aan veranderen?

Als je erachter komt dat je er niets aan kunt veranderen dan is het belangrijk dat je leert los te laten.

De vraag is nu? Hoe kan je dit doen?

 • Door het gebruiken van een edelsteen: Aquamarijn. Dit is een steen die kan ondersteunen bij het loslaten. Emoties worden langzaam en voorzichtig in je bewustzijn gebracht, je kan dan deze onderkennen en bewust loslaten.

 • Door het gebruik van een etherische olie: Oregano of Tijm. De geur van deze oliën maken bewust wat onbewust is en begeleiden je in het proces van loslaten. Aangezien geur direct via de amygdala bij je hersenen komen in het emotiecentrum heeft dit een grote invloed op het verwerken van ballast.

 • Door het gebruiken van: affirmaties. * Ik ben flexibel in mijn opvattingen en richt me op nieuwe patronen en positieve gehechtheden. Ik laat los wat mij niet meer dient. * Ik open mijn hart en maak ruimte voor positiviteit. Ik vergeef mezelf en alle andere mensen.

 • Door het gebruik van: ademhaling. Ademhaling kan loslaten ondersteunen. Vooral de aandacht op de uitademing is hierin heel erg belangrijk. Ga rustig zitten en wees bewust van je ademhaling. Voel de inademing, hou het een paar tellen vast en adem dan resoluut uit en visualiseer dat alles wat je los wilt laten met de uitademing mee gaat. Hou dan weer een paar tellen je adem in en ga dan weer rustig inademen. Doe dit voor zo’n 4x. Voel nu wat dit voor je heeft gedaan.

Aangezien we allemaal uniek zijn is het belangrijk dat je je eigen methode gaat zoeken. Het is niet zo dat elke oefening bij iedereen werkt. Je moet je eigen gebruiksaanwijzing gaan maken door middel van je ervaringen in dit leven. In de coaching gebruik ik nog meer oefeningen die je kunt gebruiken in je zoektocht.

Wat ben jij bereid los te laten? Zet het als reactie in de post.

16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact 

Hou mij op de hoogte!
 • Facebook
 • Instagram

© 2008-2020 Esther Lases - privacy policy

Design Site - Fotografie: Carmen Vreeburg
Logo: Claudia de Laat

Healing & Intuition

Mattenbieslaan 39, 3452 AC  VLEUTEN (UTRECHT)

esther@healingandintuition.com

030-2378059