Lief zijn voor jezelf!

Het nieuwe jaar is begonnen en voor je het weet is de maand januari al bijna voorbij. Vol goede moed zijn de meeste mensen begonnen met goede voornemens of bruisende ideeën. Maar ons hectische leven zorgt er voor dat het snel naar de achtergrond verschuift. Na zo’n eerste maand komen de eerste wrijvingen: ‘waarom lukt het niet?’, ‘is de maand nu al om, ik ben nog niet eens begonnen om….’, ‘ik heb er gewoon de tijd niet voor’, en verder…. Hoe komt dit en wat kan je doen?

Doordat we veel in ons denken zitten komen we ook geregeld terug in oude patronen. En wat denk je wel niet van die eeuwige criticus die we met ons denken meedragen. Want als het druk is ga je meer op de automatisch piloot vanuit denken. Het is dus als je meer stress ervaart dat je meer controle wil krijgen en daarom meer in je hoofd terecht komt. Wat rust oplevert is vertrouwen op je intuïtie en gaan op de golven van gevoel. Gek toch eigenlijk, die tegengestelde reactie. Je kan het zien als een hand vol zand: als je gaat knijpen verdwijnt het zand uit je handen terwijl als je meer loslaat het zand makkelijker in je hand blijft zitten. Niet dat het altijd alleen hoofd is of alleen gevoel. Maar er moet een balans in zijn want dan kunnen ze elkaar versterken.


Wees jezelf dus dankbaar voor het bewust worden dat je weer in een oud patroon bent belandt. En erken het gevoel wat je kreeg toen je jezelf ervan bewust werd. Want dit gevoel heeft aangegeven dat je op een ander punt bent terecht gekomen dan dat je intuïtie je had aangegeven. Waarschijnlijk door de drukte in je hoofd heb je dat mooie zachte stemmetje niet gehoord. 


Je bent nu in staat om de hele situatie vanuit een ander standpunt te bekijken. Juist door je bewustwording kan je wat afstand nemen en zonder de oude patronen weer naar je oorspronkelijk gevoel/gedachte kijken. Voel waarom je de keuze had gemaakt, waarom je deze voornemens had gekozen, waarom het zo belangrijk voor je was. En maak dan een plan met kleine stapjes die weer de richting ingaan die oorspronkelijk bedoelt was. Het kan ook zijn dat je er achter komt dat de voornemens die je had niet aansluiten bij je gevoel. Je kan dan de voornemens hebben gemaakt met je gedachten en vanuit het ‘moeten’. Laat dan het lekker los en ga onbelast door met wat jou van binnen blij maakt. 


Wees vooral lief voor jezelf!

1 keer bekeken0 reacties

Contact 

Hou mij op de hoogte!
  • Facebook
  • Instagram

© 2008-2020 Esther Lases - privacy policy

Design Site - Fotografie: Carmen Vreeburg
Logo: Claudia de Laat

Healing & Intuition

Mattenbieslaan 39, 3452 AC  VLEUTEN (UTRECHT)

esther@healingandintuition.com

030-2378059