Hoe kom je de winter door?

Het is koud, nat en zeker niet uitnodigend om naar buiten te gaan. Maar aangezien ik een hond heb moet ik wel een aantal keren per dag naar buiten. En weet je wat? Eenmaal buiten geniet ik weer van de natuur om mij heen. Ook merk ik dat het een rust met zich meebrengt en daarmee voel ik weer de energie stromen. Maar het moment dat ik naar buiten moet is echt niet altijd even leuk. Want met die kou en nattigheid kruip ik liever met een kop thee op de bank met een dekentje. En dat is ook waar de winter voor staat: naar binnen keren en energie verminderen.

Het is fijn om mijzelf even de tijd te geven om naar binnen te keren en de stilte te ervaren. Het is niet altijd even makkelijk om de rust te ervaren want ik heb als werkende moeder veel te regelen. Maar wat ik wel geleerd heb is dat hoe meer ik mediteer hoe meer ik bewust ben van mijn intuïtie, dat zachte stemmetje wat advies geeft. En hoe meer ik mijn intuïtie volg ik ook daadwerkelijk de dingen doe die mij energie geven en mij gelukkig maken. Ook helpt in de winter blauwe chalcedoon mij om mijn energie rustig te krijgen en mij meer bewust te laten worden van wat er diep van binnen speelt. Het is dan ook makkelijker mediteren met die heerlijke rustige energie. Er komen tijdens meditatie ook emoties en gedachten los die er gewoon mogen zijn maar af en toe wil ik gewoon wat meer balans. Het is dan heerlijk om wat bergamot olie in de diffuser te doen. Deze geur zorgt ervoor dat je weer wat zonneschijn ziet door de donkere wolken van de winter. Maar gelukkig gaan we weer de goede kant op: het is al wat lichter aan het worden en de zon laat zich wat meer zien. 

Dit is niet de enige manier om de winter door te komen. Ik sta altijd open voor tips dus is mijn vraag: hoe ben jij de winter doorgekomen? Laat het weten in een reactie.

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact 

Hou mij op de hoogte!
  • Facebook
  • Instagram

© 2008-2020 Esther Lases - privacy policy

Design Site - Fotografie: Carmen Vreeburg
Logo: Claudia de Laat

Healing & Intuition

Mattenbieslaan 39, 3452 AC  VLEUTEN (UTRECHT)

esther@healingandintuition.com

030-2378059