Geluk en dankbaarheid

Bijgewerkt: 3 jun 2020

'Niet het geluk maakt ons dankbaar, maar dankbaarheid maakt ons gelukkig'


Elke dag zijn we maar weer druk met de alledaagse bezigheden in vaste patronen. Niet bewust van waar we allemaal dankbaar voor kunnen zijn. Het wordt maar als gewoon aangenomen tot het moment dat het niet gewoon meer is...

Er is een hele lijst op te noemen om dankbaar voor te zijn. Denk maar aan de mensen om je heen, de mogelijkheden die op je pad komen of misschien wel iets op het werk.

Niet alleen deze gebieden zijn belangrijk maar denk ook eens aan de natuur om je heen, de plaats of land waar je in woont. Je kan aan vele mooie momenten denken waar je dankbaar voor kunt zijn.


Maar we zijn zeker niet altijd dankbaar voor de obstakels die we op onze weg tegen komen. Ze worden ervaren als lastige en het is maar te hopen dat ze snel verdwijnen. Het leven zou makkelijk moeten zijn en alleen maar met vreugde...


IS DIT WEL ZO??? Eigenlijk zou je ook dankbaar kunnen zijn voor alle obstakels. Ze laten je namelijk verder ontwikkelen en groeien. Door deze obstakels leer je en word je sterker waardoor je daarna weer meer aan kan en makkelijker met obstakels leert om te gaan. Eigenlijk zou je dus blij moeten zijn als je weer ervaart dat je door een moeilijke tijd gaat. Dan is het dus de tijd om het geheel eens te aanschouwen, dankbaar te zijn en dan kijken wat je hieruit kunt leren. Als je vanaf deze positie het waar kan nemen dan kan je het verkregen inzicht ook toepassen in plaats van je behoorlijk te verzetten en te vechten dat alles weer goed komt.


De kracht van gedachten is behoorlijk sterk. Door met een positieve mindset te kijken naar de dingen die voor je gevoel niet goed gaan kan er al een verandering plaats vinden. Want met een negatieve mindset naar problemen kijken kunnen de problemen alleen maar doen verergeren. Maak er een gewoonte van om iedere dag positief tegemoet te zien en aan het einde van de dag te bekijken waar je dankbaar voor bent. Vanuit dankbaarheid te leven, dan kan je de 'levensmagie' weer beleven.

1 keer bekeken0 reacties

Contact 

Hou mij op de hoogte!
  • Facebook
  • Instagram

© 2008-2020 Esther Lases - privacy policy

Design Site - Fotografie: Carmen Vreeburg
Logo: Claudia de Laat

Healing & Intuition

Mattenbieslaan 39, 3452 AC  VLEUTEN (UTRECHT)

esther@healingandintuition.com

030-2378059