De helende kracht van het bosbaden

Het drukke dagelijkse leven even 'on hold' zetten en bewust met al je zintuigen genieten van het uitzicht, geluiden en stilte. Het helpt je om weer even terug te komen bij jezelf.

Dit is de helende kracht die het bos in zich heeft. In Japan noemen ze dit Shinrin Yoku en is een therapie om stress los te laten en lichamelijk en geestelijk tot rust te komen.


We zitten steeds vaker binnen en komen alleen maar even naar buiten om boodschappen te doen, de kinderen te halen en de afstand tussen gebouw en auto. Je kunt niet leven zonder frisse lucht en je gaat je beter voelen zodra je in de natuur bent. Eigenlijk is het 'back to basic' gaan en weer even helemaal één zijn met jezelf. De natuur heeft deze kracht in zich. Het laat je bewust worden van je zintuigen en daardoor kom je meer uit je hoofd en in contact met je lichaam. Vanuit deze beleving is er ruimte om te helen en de rust te ervaren.


Hoe beoefen je Shinrin Yoku?


Zoek op het internet een bos die dicht bij je in de buurt is. Laat je telefoon thuis of neem deze mee maar zet het op stil. Ook kan je wat te drinken, eten en een kleedje meenemen. Ga heerlijk op gevoel eens stuk wandelen of neem een uitgekozen wandelroute. Neem er echt de tijd voor!


Zet je zintuigen in om de beleving bij je binnen te laten komen.

Hoor de bladeren ritselen door de wind, hoor de vogels fluiten.

Zie de mooie kleuren van de natuur om je heen en voel wat dit met je doet.

Ruik de geur van het bos, misschien komen er mooie herinneringen naar boven.

Of loop je door het hoge gras en voel je hoe de grassprieten kietelen tegen je benen.

Misschien loop je wel eens op blote voeten, voel de sensatie van de verschillende ondergronden onder je voeten.

Als je op avontuur gaat neem dan ook wat te drinken en eten mee. Zoek een rustig plekje, ga lekker zitten ( eventueel op een kleedje), neem een slokje drinken of een hapje eten en kijk om je heen. Geniet van het moment, helemaal in het hier en nu zijn.


Laat je op natuurlijke wijze voeden en laat je pijn zachtjes helen.

Wanneer plan jij een moment in om even 'back to basic' te gaan?


'Verbeeldingskracht alleen is niet genoeg; de realiteit van de natuur is nog veel wonderbaarlijker dan wat wij ons kunnen inbeelden.' ( Neil deGrasse Tyson)
16 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Contact 

Hou mij op de hoogte!
  • Facebook
  • Instagram

© 2008-2020 Esther Lases - privacy policy

Design Site - Fotografie: Carmen Vreeburg
Logo: Claudia de Laat

Healing & Intuition

Mattenbieslaan 39, 3452 AC  VLEUTEN (UTRECHT)

esther@healingandintuition.com

030-2378059